Helat heilumaan

Tervehdys syntymäpäiväjärjestelyiden keskeltä! Viime viikot ovat menneet melko haipakkaa ja ajanpuutteen lisäksi on vaivannut tarpeettomuus kirjoittamisen suhteen. Ei ole ollut viime aikoina erikoisia, josta olisi saanut otetta.

Paitsi että… Kaverini, joka on ollut vielä pidempään työttömänä kuin minä, osasi eilen kertoa, että tulevaisuudessa ”tökäriä” nostavan työttömän työnhakijan tulee hakea kaikki työnsä Mol.fi-sivuston kautta ja vain sieltä. Muuta työnhakua ei lasketa viralliseksi työnhauksi.

Karmea kuvio, jos asia tulee todella noin mustavalkoisesti tapahtumaan. En ole saanut elämässäni ainoataan työpaikkaan työkkärin kautta ja Mol.fi-sivujen kautta muistaakseni kaksi paikkaa.  Loput ovat löytyneet ihan ”kiviä kääntelemällä” ja sillä ettei ole kulkenut kädet taskussa.

Joku saattaa tuhahdella, mutta tehdäänpä pari havainnointia:

Olen viime vuoden lopulta lähtien hakenut noin sataa työpaikkaa (Myönnän, tahtini on kevään mittaan laantunut. Laittakaa rautoihin ja linnaan), pelkästään tämän kevään aikana useita kymmeniä. Tahti on ollut 5-10 työhakemusta kuussa. Näistä hakemuksista yksi tai vähemmän on ollut Mol.fi-sivuston kautta. Tulevaisuudessa minua tämän opin mukaan ei voida pitää aktiivisena työnhakijana.

Miksi en sitten hae useammin Mol.fi-sivujen kautta. Tutkitaanpa hakusanaa ”toimittaja”. Hakutuloksia on 74, joista neljä liittyy jollainen tapaa tekstin ja tai muun sisällöllisen materiaalin toimittamiseen ja yksi varsinaiseen journalistiseen toimintaan. Hakuverrokkina Ylen avoimet työpaikat, jossa yhdeksästä paikasta kaksi on toimittajan paikkoja (vaikka toinen harjoittelijan paikka onkin), mutta ei niitäkään löydy Mol.fi-sivustolta.

Minä olen onnekseni vielä tällä hetkellä liittoni maksaman päivärahan piirissä, mutta sekin tilanne muuttuu tulevaisuudessa. Jos ensi syksynä en ole töissä tai koulussa, olen työkkärissä, jota myös sivistyneesti työ- ja elinkeinokeskukseksi kutsutaan, pohtimassa mikä olen miehiäni ja mihin minusta muka on.

Näissä tunnelmissa mukavaa helatorstaita kaikille.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: